Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
E-infos.org
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Descriere
Un logo (probabil o prescurtare de la logogramă, din logo- „cuvînt” şi -gramă „scriere”[1]), numit uneori şi siglă,[2] este un element grafic folosit pentru identificarea unei firme, a unui produs, a unei organizaţii, a unui eveniment, etc.

Logoul poate fi compus din una sau mai multe litere, o imagine sau o combinaţie a acestor elemente. Un logo al unei întreprinderi trebuie să fie clar de recunoscut şi să se identifice cu o caracteristică pentru întreaga întreprindere. În contextul legal logoul este şi marca înregistrată unei firme, a unui produs, a unei organizaţii, a unui eveniment etc. De obicei agenţii de publicitate însărcinează designerii cu crearea unui logo respectiv.

Logoul trebuie să evidenţieze semnificaţia numelui sau activitatea companiei şi să redea renumele acesteia. Acest lucru poate fi realizat printr-un simbol grafic şi/sau al unui scris selectat. Pentru aceasta trebuie să fie aplicată formulă „KISS” (Keep It Short (and) Simple), ceea ce înseamnă — ce este simplu se memorează uşor.
Din Gura in Gura